Breaking
Pi. apr 19th, 2024

Nová generácia BMW zo série 3 je novinkou na trhu a výrobca už stihol predstaviť aj ďalšiu verziu, ktorá je najzaujímavejšou doteraz. Až do príchodu nového modelu M3 bude M340i xDrive s výkonom 374 konských síl najvýkonnejšou variantov.

Tím pôsobiaci v dielni BMW si nedopraje ani chvíľu oddychu. Aj napriek tomu, že zopár z nás si ešte len zvyká na novú generáciu 3 rady, nemecký výrobca stihol predstaviť novú verziu. Až doteraz, bol benzínový motor 330i s výkonom 258 konských síl najsilnejším prevedením. Na prvej priečke ho však nahradí sériový šesťvalec M340i xDrive.

 

Pohon

Motor s výkonom 374 konských síl a krútiacim momentom 500Nm je obsluhovaný 8-stupňovou automatickou prevodovkou. Takáto zostava dokáže zrýchliť auto z nuly na rýchlosť 100km/h za 4,4 sekundy.

Písmeno M? Žiadna náhoda!

Prvky vybrané z M Šport balíka dávajú BMW M340i xDrive jednoznačne športový nádych. K tomu rozhodne prispieva aj ich doplnenie o exkluzívne M Performance dizajnové úpravy. Množstvo technických aj vizuálnych modifikácií poukazuje na rukopis BMW. Maximálna dynamika, minimálny odpor vzduchu a najvyšší komfort jazdy sú tu splnenými cieľmi.

Podvozok

Nové BMW radu 3 je nielen ľahšie než predchodca, ale má tiež nižšie ťažisko a v priemere o 30 mm rozšírené rozchody kolies. Nižšia hmotnosť a jej dokonalo rovnovážne rozloženie medzi nápravy sú základnými predpokladmi dokonalo nastaveného a charakterom špecifického podvozka. BMW radu 3 Sedan, bolo vybavené novým dynamicky ladeným M Šport podvozkom – v optimálne zostavenom balíku spolu s variabilným športovým riadením, M Šport brzdami a elektronicky riadeným M Šport diferenciálom. Ďalší vplyv na jazdné vlastnosti pochádza od karosérie, ktorej tuhšia konštrukcia prispela k citlivejšiemu riadeniu a zlepšenej akustike odvaľovania kolies.

Riadenie

Aj samotné riadenie rozhodujúcim spôsobom prispieva k jazdnej dynamike. Cieľom sú športové a priame reakcie, stabilita na rýchlych rovinkách a intuitívne ovládanie bez námahy – dokonca aj v blízkosti limitov. V novom BMW radu 3 boli vylepšené všetky tieto parametre. Modifikáciou prešlo naladenie riadenia aj s konštrukciou náprav, prejazdy zákrut sú teraz ešte presnejšie. A aby ešte viac vynikol športový charakter, vytvoril sa ešte väčší rozdiel medzi jazdnými režimami COMFORT a SPORT. Po stránke jazdnej dynamiky stanovuje úplne nové BMW radu 3 meradlo precíznosti, agility aj plynulosti.

zdroj: www.bmw.sk

Related Post