Breaking
Pi. apr 19th, 2024

Chudnutie nie je jednoduchou záležitosťou a do celého procesu je potrebné zapojiť niekoľko vecí naraz. Základným kľúčom je vytvorenie podrobného plánu, ktorý sa bude vyhýbať úskaliam bežných diét. Okrem cvičenia si musíte vytvoriť aj zdravší a uspokojujúci vzťah k jedlu.

V našej pohodlnej kultúre potravinovej konzumácie je informovanosť ohľadom zdravých potravín príliš malá. V prípade, ak to budeme dlhodobo podceňovať, boj s nadváhou môže byť veľmi tvrdý. Začať by sme mali od seba a svojho postoju k vlastným prioritám. Uvedomiť si, čo je pre nás dôležitejšie, a prečo by sme mali začať so sebou niečo robiť.

Po vyraziť si do fitness centra nie je tiež zlý nápad. Ak sa hanbíte a potrebujete chvíľu času, začnite aj doma. Kúpte si zodpovedajúce činky a s ich pomocou začnite pravidelne cvičiť. Môžete to skúsiť s návodmi na internete, alebo si nechať poradiť od konkrétneho trénera.

pexels-photo-208520

V oblasti výživy máte rovnaké možnosti. Chce to len zvyk a prekonanie prvotných zmien. Tiež sa môžete obrátiť na výživového poradcu, ktorý vám v prípade potreby stanoví aj optimálny jedálny lístok. Ak si osvojíte niektoré rady, s postupom času môžete na sebe pozorovať príjemné zmeny. Možno sa potom odhodláte na dlhšiu návštevu „fitka“, kde majú profesionálne posilňovacie veže, ktoré tvarujú určité partie vášho tela asi najlepšie. Ďalšou dôležitou vecou je si uvedomiť, že nie každý pocit hladu je spojený s potrebou jedla.

Prežívanie úzkosti, strachu, osamelosti, alebo nudy je v mnohých prípadoch potláčané zbytočným prejedaním. Na tieto veci existuje aj iná cesta. Partnerovi venujte darčekový kôš pre muža plný zdravých vecí. Začnite chodiť na meditačné cvičenia. Vyskúšajte „raw“ bufety, prechádzku v prírode a spoločné posedenie s priateľmi. Niekedy je aj okolie dobrým motivátorom, ktorý vás môže niekam posunúť.

By Stramak

Related Post