Breaking
St. apr 24th, 2024

Aj keď sú dnešné materiály na tom veľmi dobre a ich špeciálne zloženie sa stáva stále viac konkurenčne schopnejším, nikdy sa nemôžete na 100 % spoľahnúť na ich doživotne dobré funkcie. Časom sa aj ten najtvrdší kameň opotrebuje a zvetrá. Tento veľmi dôležitý fakt určite pozorujete aj u vás doma. Tu však ide o vaše pohodlie a komfort. Aby to všetko bolo čo najlepšie, mali by ste si vybrať materiály, ktoré vám v prípade možných problémov veľmi dobre poslúžia.

Spoje, škáry a nedokonalý povrch sú už minulosťou

S dobrým tesniacim tmelom sa vám podarí odstrániť každú jednu nezrovnalosť, ktorá vznikla častým používaním a namáhaním. Kvalitný tmel je jednoducho nevyhnutný, pokiaľ ide o opravu tesnení, pretože sa dokonale vyrovná s akýmkoľvek problémom.

Má vysokú pevnosť. Ľahko vyplní všetky trhliny a veľké medzery niekedy až do hrúbky 6 mm. Má vynikajúce lepiace vlastnosti a vysokú odolnosť proti teplotám, čo možno využijete aj pri starostlivosti o okná, na ktoré ste sa zároveň  s celou rekonštrukciou rozhodli inštalovať vkusné vonkajšie žalúzie. Aby tmel ale naozaj dobre slúžil, mali by ste opravovanú časť predtým dôkladne očistiť a zbaviť ju všetkých možných olejov a mastnôt.

Keď hľadáte univerzálny tesniaci materiál

Ak by ste chceli upraviť niektorý zo špecifických povrchov, ktoré prichádzajú aj do kontaktu s vodou, odporúčame vám zasa použiť cementové škárovačky. Ich špeciálne hydroizolačné prísady sa postarajú o odpudivosť voči vode, čo veľmi dobre využijete pri starostlivosti o váš bazén alebo kúpeľňu v interiéri. Zbavíte sa plesní a nemusíte sa každý mesiac starať o opätovné utesnenie týchto povrchov, pretože cementová škárovacia hmota má vysokú odolnosť proti opotrebovaniu.

 Ak si zaobstaráte všetky tieto tesniace materiály, určite sa budete môcť tešiť z domova, ktorý bude dlhodobo slúžiť k vašej spokojnosti.

By Stramak

Related Post