Breaking
Ut. apr 16th, 2024

Tak, ako je pre náš život nevyhnutná voda a jedlo, aj spokojné a pohodlné bývanie sa radí k jednej zo základných ľudských potrieb. Jej uspokojenie je ale závislé od viacerých faktorov. Jedným z nich je samozrejme aj podlaha. Ide o obklad povrchu, po ktorom chodíme a denne ho zaťažujeme určitým spôsobom životného štýlu. Preto by ste si na jej výbere mali dať záležať. Materiálov je niekoľko, no my sa pozrieme na dva najpoužívanejšie – laminátové podlahy a parkety.

Lacnejšia verzia s vynikajúcimi vlastnosťami kvalitných podláh

Laminátová podlaha nie je dnes žiadnou novinkou, no viacerí ľudia ešte jej krásu, funkcie a pohodlie doteraz nespoznali. Okrem toho, že dokáže skvele napodobniť iné prírodné a syntetické povrchové materiály, je aj veľmi kvalitná. Ide v podstate o dosku, ktorá je z oboch svojich strán a vždy v konkrétnej hrúbke špeciálne upravená, podľa potrieb zákazníka.

Vrchná čas musí samozrejme pôsobiť aj esteticky a odolávať náročnému zaťaženiu. Tieto parametre sú na každom jednom type vždy uvedené, preto si ich pri kúpe okrem ceny nezabudnite aj všímať. Keď sme už pri cene, patrí v prípade nádherných laminátových podláh k jednej z hlavných výhod, vďaka ktorej si ich môže dovoliť kúpiť aj nejeden zákazník či rodina s deťmi. Ďalšou a nie poslednou veľkou výhodou je samozrejme aj jej jednoduchá inštalácia, s ktorou si poradí aj nejeden domáci majster a muž v domácnosti. Budete mať viac tepla a menej problémov s údržbou podlahy.

Skúste drevené parkety

Nič neposkytuje miestnosti také pohodlie, ako prírodné drevo v podobe luxusnej drevenej podlahy. Jej farba a štruktúra vyzerajú skvele v každom interiéri. Ide o prírodnú a ekologickú podlahu s dobrými tepelnoizolačnými vlastnosťami. Ľahko sa udržuje, okrem toho sa v priebehu prevádzky môže ľahko aktualizovať pomocou špeciálneho leštenia.

Klasické ušľachtilé parkety vyzerajú potom luxusne a pevne. Prekvapiť vás môže ale možno vyššia cena, za ten prepych, hodnotu a silu to však stojí.

 

Za zmienku stojí, že sa možno ťažšie inštalujú, ale sú zároveň odolné. Teoreticky vám vedia slúžiť desaťročia a minimálne nedostatky či väčšie poruchy môžete veľmi jednoducho vyriešiť aj s pomocou škárovacej hmoty.

Parkety nie sú vodotesné, takže ich môžete umývať len vlhkou handrou alebo mäkkou kefkou. Nech si vyberiete jedno alebo druhé riešenie, vždy to bude lepšia voľba ako samotný betón, ktorý je na dotyk chladný, dosť drsný a nepríjemný. Vyberajte si preto správne a podľa vašich možností.

Related Post