Breaking
Pi. apr 19th, 2024

Máte problémy s prostatou alebo iné ťažkosti s močením? Ak áno, odporúčame vám absolvovať urologickú prehliadku. Toto vyšetrenie vám poskytne viac informácií o možných urologických stavoch, napríklad zápal prostaty, zväčšená prostata, rakovina prostaty, problémy s obličkami, obličkové kamene alebo objasní príčiny nepríjemných bolestí panvového dna.

Urologické vyšetrenie si môžete nechať urobiť aj preventívne, čo vám umožňuje byť o krok vpred pred možným zlým zdravotným stavom.

Prečo je preventívna urologická prehliadka dôležitá?

Keď ako muž dosiahnete určitý vek, je pre vás výhodné absolvovať každoročné fyzické a iné vyšetrenia. Jedna kontrola, ktorá sa však stáva čoraz dôležitejšou, je preventívna urologická prehliadka, ktorá kontroluje choroby a stavy, ktoré ovplyvňujú močové cesty, vrátane obličiek, nadobličiek a reprodukčného systému vrátane prostaty, vezikúl a semenníkov.

Preventívne urologické vyšetrenie môže pomôcť zachytiť problémy skôr, ako sa stanú neliečiteľnými a než sa príznaky rozvinú alebo zhoršia. Nečakajte preto, kým urologický problém pokročí. Vždy je predsa jednoduchšie liečiť problém skôr ako výrazne pokročí.

Čo je bolesť panvového dna?

Chronická bolesť panvového dna sa prejavuje nepohodlím v oblasti panvy, môžete mať problémy s močením, pričom ich dôvodom nemusí byť infekcia, prípadne sa vie objaviť aj erektilná dysfunkcia.

Ochorenie sa objavuje najčastejšie u mužov medzi 30. a 40. rokom života. Zápaly, ochabnutosť svalov, sexuálne poruchy alebo problémy s psychikou môžu byť príčinou týchto nepríjemných bolestí. A iba urológ dokáže tieto skryté ochorenia a dysfunkcie odhaliť a včas i správne liečiť.

Aby ste si preto prichádzajúce sviatky a v konečnom dôsledku celý rok užili v pohodlí luxusnej sedacej súpravy bez akýchkoľvek obmedzení, zahoďte ostych a nájdite si čas na návštevu urológa.

Zdroj obrázka: Africa Studio/Shutterstock.com

By Guliver

Related Post