Breaking
Pi. apr 19th, 2024

V dnešných časoch úsporu energie na vykurovaní rieši asi každá jedna domácnosť. Rastúce ceny čoraz obmedzenejších palív sú tiež dobrým dôvodom pozrieť sa na potenciál úspory energie vo vlastnej domácnosti. Mnohé ponúkané riešenia a tipy sú však krátkodobého charakteru, čo nemá ten správny efekt.

Nasledujúce tipy vám ale pomôžu výrazne znížiť náklady na vykurovanie na dlhšiu dobu, čím si ušetríte nielen peniaze, ale aj čas a životné prostredie.

Správne nastavená teplota miestností v dome

Viete, aká izbová teplota panuje v každej z vašich izieb? Ak nie, určite sa oplatí menšia kontrola. Ak je termostat nastavený vyššie, ako sa odporúča, spotrebuje sa zbytočne veľa energie. Správne nastavenie hodnôt naopak ponúka obrovský potenciál úspor, pretože o každý stupeň nižšia teplota znižuje spotrebu o približne 6 % percent.

Začnite najteplejším miestom v dome, ktorým je kúpeľňa s teplotou okolo 22 až 24 stupňov, v spálni vám stačí od 18 do 20 stupňov a v kuchyni, ktorú často ohrievajú varné spotrebiče, pokojne aj 18 stupňov.

Kvalitné fotovoltaické panely

Ak chcete dlhodobo ušetriť na energiách a byť navyše od verejných zdrojov nezávislí, vyskúšajte fotovoltaiku. Kvalitné fotovoltaické panely poskytujú čistú – zelenú energiu. Počas výroby elektriny pomocou fotovoltaických panelov nevznikajú žiadne škodlivé emisie skleníkových plynov, takže solárna fotovoltaika je šetrná aj k životnému prostrediu.

Slnečná energia je navyše energia dodávaná prírodou – je teda bezplatná a dostupná! Aj náklady na solárne panely sa v súčasnosti rýchlo znižujú a očakáva sa, že v nasledujúcich rokoch sa budú znižovať ešte viac – v dôsledku čoho majú solárne fotovoltaické panely skutočne veľmi sľubnú budúcnosť z hľadiska ekonomickej životaschopnosti a environmentálnej udržateľnosti. Pred ich inštaláciou ale nezabudnite na kompletnú analýzu elektrickej siete.

Moderné montované stavby

Energeticky efektívnym riešením môžu byť aj moderné montované stavby. Pri ich rýchlej montáži sa využíva prírodný materiál a špeciálna konštrukcia, ktorá dodáva domu tie správne a dnes veľmi žiadané vlastnosti. Drevo predsa je a vždy bolo tým najlepším stavebným materiálom, pretože je nielen energeticky efektívne, pevné, kvalitné, ale aj ohľaduplné k nášmu zdraviu a životnému prostrediu.

Ak teda hľadáte trvalý spôsob úspory na energiách v domácnosti, tieto riešenia sú pre vás to pravé.

Zdroj obrázka: Alessandro28/Shutterstock.com

By Guliver

Related Post